وضعیت هوای کابل

لیست پرواز ها

اوقات شرعی کابل

اذان صبح 5:32 ق-ظ
طلوع آفتاب 6:58 ق-ظ
اذان ظهر 12:30 ب-ظ
اذان عصر 3:20 ب-ظ
اذان مغرب 5:03 ب-ظ
اذان خفتن 6:20 ب-ظ

نرخ اسعار امروز

1 دالر 71.23 افغانی
1 یورو 76.77 افغانی
1 درهم 19.43 افغانی
1 تومان 1.130 افغانی
1 کلدار 257.20 افغانی
1 هندی 812.50 افغانی

روزنامه های کابل

ریاست تصدی تدویر و مراقبت مکروریانها

معرفی مختصر و تاریخچه: تصدی تدویر ومراقبت مکرویان‌ها در سال (۱۳۶۴ ه.ش) برای ارایه خدمات اجتماعی نخست برای ۲۳ بلاک و بعداً ۴۹ بلاک مکروریان تحت عنوان آمریت نادرشاه مینه بنیاد گردید که با داشتن سیستم آبرسانی، تخلیه کانالیزاسیون، تسخین مرکز گرمی، سرسبزی و سایر خدمات انجنیری و تخنیکی و تصفیه خانه‌ها بوده که تصفیه خانه آن یکی از سیستم‌های پیشرفته در عصر و زمان خود به سطح منطقه به شمار می‌رفت.
این ریاست طی پنجاه سال گذشته فراز و نشیب بسیاری را طی نمود. 
 .براساس مقرره تصدی مذکور باید خودکفا باشد و برعلاوه تکمیل مصارف و هزینه‌ها خویش، مکلف به پرداخت مالیات و سود(فایده) به جانب وزارت محترم مالیه نیز می باشد
از سالیان متمادی اداره و منجمنت این تصدی مشترکاً مربوط به وزارت محترم مالیه طبق لزوم و پالیسی‌های دولت‌ها در دوره مختلف زمانی به وزارت های محترم فواید عامه، شهر سازی و مسکن و هم اکنون منحیث تصدی انتفاعی بوده که دارای اساسنامه مشخص و مکلف به ارایه بیلانس نفع و ضرر سالانه در چوکات شاروالی‌کابل فعالیت می نماید. ریاست تصدی تدویر و مراقبت مکروریان‌ها یک اداره ارایه خدمات اجتماعی بوده که مبنی بر اساسنامه تصدی تدویر مراقبت مکروریان‌ها و مقرره توزیع آپارتمان‌ها منتشره جریده رسمی شماره ۷۹۸ سال(۱۴۲۲ ه.ق) فعالیت می نماید که شامل ساحات مکروریان ها، بلاک های امنیت ملی و بلاک های بی‌بی‌مهرو که در نواحی(۱۱،۱۰،۱۶،۹،۱۵،۴) می‌باشد.
.تشکیلات: این تصدی دارای 114 نفر کارمندان فنی و اداری و 412 کارگران فنی و پرسونل خدماتی که مجموعاً 526 نفر تشکیل می باشد. این تصدی دارای بخش های معاونیت اداری، معاونیت فنی، آمریت عمومی پلان و انجنیری است 

 وظایف و مسوولیت‌ها: وظیفه آنان آمریت حفظ ومراقبت به تصدی بزرگ ارایه خدمات اجتماعی و اداری برای مکروریان‌های (اول، دوم، سوم، الف، چهارم و پروژه های مربوط شنه مینه، شهر آرا، 91 فامیلی، تهیه مسکن، بلاک های امنیت ملی و بلاک های بی‌بی مهرو)ارتقاء یافت. این اداره برای ۲۵۰۰۰۰ نفر و ۱۵ هزار فامیل در ناحیه های (۱۶،۹،۱۰،۴،۱۵،۱۱) خدمات اجتماعی آبرسانی، تخلیه کانالیزاسیون ها، خدمات انجنیری، تنظیف و سرسبزی ساحات، تسخین مرکز گرمی و سایر خدمات را فراهم میسازد.

 

ریاست تدویر، حفظ و مراقبت مکروریان‌ها درکدام مسیرفعالیت دارد؟

تامین رفاه، آسایش و ایجاد سهولت‌ها برای باشنده‌گان مکروریان‌ها، از مسوولیت‌های اداره‌ی تدویر، حفظ و مراقبت مکروریان‌هاست. این اداره ازسالها بدین سو در این راستا فعالیت دارد. مسوولان این اداره، باتعامل وهم فکری باشنده‌گان مکروریان‌ها، به رفع چالش‌ها و مشکلات می‌پردازند. خواستیم نحوه‌ی فعالیت این اداره را درمصاحبه‌ی با ایمل زارع رییس تدویر، حفظ و مراقبت مکروریان‌ها، دنبال نماییم که به توجه می‌رسانیم:

سوال - نخست، در مورد مسوولیت‌های کاری تان برای خواننده‌گان نشریه‌ی پامیر معلومات دهید؟           

ج ـ می‌دانید که ریاست تدویر، حفظ و مراقبت مکروریان‌ها، یک تصدی خدماتی است که درسال  1345 تاسیس شد و دربخش‌های مختلف فعالیت‌های زیادی را انجام داده است ازجمله: تامین آب، کانالیزاسیون، پاک کاری، سر سبزی وحفظ و مراقبت مکرور یان ها. ابتدا دراینجا، بلاک‌های اندکی وجود داشت ما اکنون تعداد بلاک‌ها به 181 بلاک و بیشتر از 8000 آپارتمان می‌رسدکه بلاک‌های یاد شده، در مساحت ششصد و بیست هزار متر مربع ساخته شده اند.

س- گزارش‌های وجود دارد که در سال گذشته مرکز گرمی مکروریان‌ها با تاخیرفعال گردیده بود، امسال برای جلوگیری ازهمچو مشکل، چه بر نامه ای روی دست دارید؟

   ج – درجه حرارت هوا درسال پار نسبت به سال‌های گذشته تفاوت فاحشی داشت، چون درجه حرارت بسیار پایین بود که درکل، هزینه‌ی تسخین مرکزگرمی‌ مکروریان‌ها در سال 1397 بسیار بلند بود، اما درسال جاری تدابیری جدی تری روی دست داریم. در این اواخر هیاًتِ ازطرف ریاست جمهوری تعین گردید و چالش سال گذشته را ارزیابی نمود و آنها اکنون درحال تهیه گزارش هستند، راهکار جدید پس از نتیجه گیری به زودی دراختیارما قرارگرفته و برای سال 1398 تصامیم خوبی به اجراءگذاشته خواهدشد .      

  س- درحالی که هنوز فصل زمستان فرا نرسیده است، پرچاوی‌های برق درشهرکابل به ویژه درمکروریان‌ها جریان دارد. برای حل این معضل، چه تدابیری را روی دست دارید؟                                                                           

ج- بطور عموم ما در چند بخش فعالیت داریم، یکی آب رسانی وکانالیزایسیون است که مستلزم تغذیه جریان برق درسیستم می‌باشد، و ما اکثرا به این پرچاوی‌ها مواجه بودیم وهستیم، اکثر اوقات ما از جنراتور‌ها استفاده می‌کنیم. در قسمت تامین آب هم همین مشکل را داریم، با وجودِ که چندین بخش آب رسانی ما با کیبل‌های شهری وصل است، با آن هم، ازجنراتور ها استفاده می‌کنیم. به خاطر رفع مشکلات باشنده‌گان مکروریان‌ها، کوشش ما اینست تا بتوانیم کاری انجام دهیم که ازیک طرف، ازنگاه اقتصادی بهتر باشد واز سوی دیگر رضایت مردم را نیزبدست آورده بتوانیم. باید یاد آور شدکه این خدمات در بدل پول انجام می‌گیرد. باشنده‌گان مکروریان‌ها این پول را منحیث عواید، به تصدی می‌پردازند. ما دیدارهای با مردم محل و شورا ها داشتیم، تا بین تصدی ومردم اعتماد سازی کرده راه حلِ برای این معضل پیدا کنیم و بتوانیم خدمات بیشتر و بهتری به باشنده‌گان مکروریان‌ها عرضه کنیم. تمرکز ما تنها روی مکروریان اول، دوم و سوم نیست، بلاک‌های شهرآرا، تهیه مسکن و امنیت ملی نیز مربوط تصدی تدویر، حفظ و مراقبت مکروریان‌ها می‌شود. درنبود برق، ما از ده پایه جنراتورداریم استفاده می‌کنیم. این جنراتورها در سال 1396 خریداری شده است که به سیستم سابقه بوده و مصرف برق مورد نیازما را تامین کرده نمی‌تواند. ما تجهیزاتِ داریم که 75 کیلووات برق نیازدارند. همینگونه پمپ‌های ما نیز به 200 کیلوات برق نیاز دارند. درنهایت باید گفت، ما به تجهیزاتِ نیازداریم که کمترین مصرف را داشته باشند تا به باشنده‌گان مکروریان‌ها خدمات بهتری را عرضه نماییم. 

س- گفته می‌شود تا منزل چهارم بلاک‌های مکروریانها، آب به خوبی انتقال می‌گردد، اما باشنده‌ گان منزل‌های  5 و 6 از نبود آب کافی شکایت دارند همچنان دربام‌های مکروریان‌ها، ذخیره‌های آب گذاشته شده است. آیا این مسآله، برای تعمیر بلاک‌ها، مشکلی ایجاد نمی‌کند؟ 

                                  ج - باشنده‌گان مکروریان‌ها در قسمت مصرف آب توجه چندانی ندارند، چون آب به قیمت یک افغانی برایشان تمام می‌شود، اینجاست که ما نمی‌توانیم مصرف آب را کنترول بکنیم، از گذشته‌ها باید درتمام بلاک‌ها میتر نصب می‌‌گردید تا از مصرف بی رویه آب جلوگیری صورت می‌گرفت، متاسفانه که چنین نشده به همین لحاظ فشارآب کم است و به منزل‌های 5 و 6 آنگونه که لازم است آب نمی‌رسد، ما در نظر داریم که میتر نصب بکنیم تا مصرف آب را کم ساخته و فشار آب بالا برود و باشنده‌گان منزل‌های 5 و 6 ازآب کافی برخوردارشوند. درحصۀ ذخایرآب در بام بلاک‌ها که به گونه‌ی انفرادی گذاشته شده است باید گفت که ما درتلاش هستیم که ذخایر سرتپه را فعال  نماییم و از این طریق فشار آب را بالا ببریم تا به مشکل مردم نقطه پایان گذاشته و ذخیره‌های بالای بام‌ها را برداریم.         

س- دیده شده که برخی از باشنده‌گان مکروریانها، مقابل بلاک‌ های شان را توسط جالی مسدود کرده اند، دراین رابطه چه گفتنی دارید؟                                                                             

  ج- به شما بهتر معلوم است که مکروریان‌ها درگذشته اکثراً ازطرف منسوبین امنیتی تحت پوشش امنیتی قرارداشت، بعدازجنگ‌های داخلی، با به وجود آمدن تغییرات دراین ساحه، مکروریان‌ها وسعت وگسترش بیشترکسب نمود. باشنده‌گان مکروریانها به خاطر پدید آمدن چالش‌های امنیتی، مفقود شدن وسایط نقلیه شان و یا مشکلاتی مانند گشت وگذار افراد بی بندوبار و غیر مسوول در داخل ساحه مکروریان‌ها، اطراف بلاک شانرا را مسدود کردند. در این مورد باید افزودکه اطراف مکروریان‌ها مانند شهرک‌های دیگر دیوار ندارند. ما تلاش داریم که مانند سایر شهرک‌ها، اطراف مکروریان‌ها را احاطه کرده و جالی‌های اطراف آن را برداریم.          

س- در قسمت بلند رفتن سطح عواید ریاست تدویر، حفظ و مراقبت مکروریان‌ها بابت دریافت کرایه دوکان‌ها مکروریان‌ها، نظر به سال پار، چه تغییراتی بوجودآمده است؟                                           

  ج- مساًله‌ی قرارداد دوکان‌های مکروریان‌ها از 18 سال بدینسو به همان حالت قبلی قرار دارد. عدم مدیریت لازم درگذشته‌ها، این موضوع را به چالش کشیده بود، اکنون ما آماده‌ی داوطلبی دوکان‌های مکروریان‌ها هستیم تا ازیک طرف بخش عوایدی ما بلند برود واز طرف دیگر، به خاطر پرداخت مقروضیت ها، به این مساله بپردازیم. میزان مقرو ضیت‌ها خیلی بلند است. ما طوری زمینه سازی داریم که پرداخت مقروضیت ها را درعواید این تصدی اضافه نماییم. ما درتلاش هستیم که تمام دوکان‌ها و ساحه‌های سفید که درساحه مکروریان‌ها وجود دارد، آنرابه داوطلبی بگذاریم  تا بتوانیم که از یک طرف شفافیت سازی نماییم  واز طرف دیگر سطح عواید را نیز بلند ببریم.

نبی الله نبیل