توسعه شهر کابل متاسفانه تا حد زیادی به اساس بافت های سمتی و لسانی شکل گرفته است . این وضعیت که از نگاه علمی (Social Segregation) یا تفرقه اجتماع یاد میشود ، از بعد شهر سازی وضعیت نا پایدار و نا مناسب اجتماعی بوده که میتواند در بسا موارد باعث عمیق تر شدن شکاف اجتماعی ، افزایش حس عدم همدیگر پذیری و تعصب بین شهروندان گردد .
احکام صریح قرانی جهت هدایت مومنان به همدیگر پذیری و یکپارچگی و دوری از تفرقه ، تعصب و جدایی اجتماعی نازل شده اند . ایات متبرکه چون( انما المومنون اخوته فاصلحو بین اخویکم) و ده ها احکام دیگر که توسط واژه های چون :واعتصموا[4]، اصلحوا[5]، رابطوا[6]، تعاونوا[7]، السلّم[8]، اصلاح بين الناس[9]، الّف بين قلوبکم[10]، امّة واحد[11]، اخوّت[12]، موّدت[13]». تسریح شده است، لزوم وحدت و اتحاد بین مسالمانان را بیان مینمایند.
در راستایی نکوهش تفرقه اجتماعی و تعصب سمتی / قومی ، پیامبر (ص) فرموده اند :
- هر كسي در دلش به اندازه دانه خردلي عصبيتباشد خداوند روز قيامت او را با اعراب جاهليت محشور ميكند
- کسي كه مردم را دعوت به تعصب كند از ما نيست، و كسي كه به خاطر تعصب بجنگد از ما نيست، و كسي كه با تعصب بميرد از ما نيست
با درک این وضعیت اجتماعی و ارزش های دینی ، و در راستایی تشویق یکپارچگی، حس همدیگر پذیری و درک متقابل؛ رهبری شاروالی کابل شام دو شنبه ششم جوزا ، در برنامۀ تحت نام (افطار و همدلی) بین همشهریان نجیب شهر کابل، ده ها تن نماینده های نواحی 20، 8 و 16 را بعد از سیر قسمت های مختلف نواحی 11، 15 و 17 به برنامه افطاری که توسط اهالی شریف نواحی 11، 15 و 17 ترتیب شده بود مهمان نمود .
یک از اهدف این برنامه فراهم ساختن فرصت بازدید به همشریان عزیز ما از نکاتی بود که معمولاً به آنجا ها سر نزده و از وضعیت زندگی و محیط زیست سایر شهروندان در این نکات اگاهی ندارند. .
در راستایی تشویق و تقویت یکپارچگی ، حس همدیگر پذیری و اتحاد هر چه بیشتر بین همشهریان ، رهبری شاروالی کابل تلاش می نماید تا برنامه های مشابه را در سایر نکات شهر برگذار نموده و از این طریق بافت منقسم شدۀ اجتماعی را ترمیم نماید.