وضعیت هوای کابل

لیست پرواز ها

اوقات شرعی کابل

اذان صبح 5:00 ق-ظ
طلوع آفتاب 5:44 ق-ظ
اذان ظهر 12:30 ب-ظ
اذان عصر 4:1 ب-ظ
اذان مغرب 5:45 ب-ظ
اذان خفتن 7:8 ب-ظ

نرخ اسعار امروز

1 دالر 70.12 افغانی
1 یورو 74.84 افغانی
1 درهم 18.12 افغانی
1 تومان 0.980 افغانی
1 کلدار 241 افغانی
1 هندی 830.50 افغانی

روزنامه های کابل

بالا حصار کابل قلعه جنگی

 
وقتی در انتهای کوچه ی خرابات میرسید با یک دژویرانه رو به رو میشوید . در کنار این دژ شهدای صالحین گورستان معروف کابل قرار دارد .  این دژ یک قلعه تاریخی می باشد که بنام ( بالا حصار کابل ) مشهور است. روی یکی از ویرانه های این حصار یک سرباز ارتش ملی نشسته است و در دیگر مکانهای این حصار سگ های ولگرد پرسه میزنند.
بالا حصار کابل یکی از قلعه های مستحکم شمرده میشود که در گذشته از اهمیت سوق الجیشی خاصی برخوردار بوده است. این قلعه به خاطر دفاع از شهر ساخته شده بود و نقطه دفاعی نظامی از شهر به حساب می آمد. بالاحصار کابل، در جنوب شرقی کابل در بالای تپه ای ( زمرد ) ساخته شده است، کول حشمت خان، شهدای صالحین، کوچه خرابات و کوچه شیر دروازه در اطراف این حصار قرار دارد مثل مکان های تاریخی دیگر کابل بالا حصار کابل نیز در نواحی شهر کهنه کابل موقعیت دارد.
بالاحصار کابل در گذشته ها محل بود باش پادشاهان و نظامیان بوده است. در زمان ظهیرالدین محمد بابر ارگ شاهی در بالا حصار موقعیت داشته است. هم چنان زمانی که تیمور شاه پایتخت افغانستان را از قندهار با کابل انتقال داد محل اقامتگاه خود را در بالا حصار کابل قرار داد تا اینکه عبدالرحمن خان ارگ شاهی ( مقر ریاست جمهور امروز ) را اعمار کرد.
محمد علی کهزاد پژوهشگر و تاریخ نویس کشور در کتاب ( بالاحصار کابل و پیش آمد های تاریخی ) نوشته است که نخستین و مهترین ( قلعه جنگی ) مجتمع بالاحصار در قرن پنجم میلادی به دست یکی از شاهان یفتلی ساختته شده است.
به گفته پژوهشگران، بالاحصار کابل همانند بالاحصار غزنی بازاری را نیز در خود جا داده بود. در این حصار ساختمان ها،  باغ ها، معابد بودایی، کلیسا و مساجد در دوره های مختلف وجود داشته است. بالاحصار کابل از دو بخش ساخته شده است: قلعه پایین که شامل اصطبل ( یا محل نگهداری حیوانات ییا طویله ). سرباز خانه و سه کاخ سلطنتی و قلعه بالا مسکن زراد خانه و زندان های کابل. در افغانستان بالا حصار های زیادی وجود دارد، میتوان از بالاحصار بلخ، فراه، گردیز، غزنی، کندهار و کندز نامبرد.
بالا حصارکابل درعصرهای مختلف مورد حمله دشمن قرارگرفت و تخریب گردیده، اما دو باره باز سازی شده است در زمان جنگ دوم افغان  ـ انگلیس  ( ۱۸۸۰- ۱۸۷۸ ) نیرو های انگلیس از بالاحصار بر شهر کابل حمله کردنند، اما در همانجا نیز شکست خوردند.
 در سال ۱۸۷۹ میلادی بالاحصار کابل به مدت کوتاهی محل بود باش سر لویی کیوناری نماینده اعزامی انگلیس ها بود، وی در نزد باشنده گان کابل به ( کمناری ) مشهور بود کیوناری در یک قیام عمومی در یکی از ساختمان های بالا حصار کشته شد، در جنگ دوم افغان وانگلیس این حصار به شدت آسیب دید و به آتش کشیده شد.
در اواسط قرن هفتم میلادی زمانی که سپاه مسلمانان به کابل حمله کردند دیوارها برج ها و ساختمان های بالا حصار به حیث سنگر استفاده میشد نخستین سپاه مسلمانان به سر کرده گی عبدالرحمن این سموره ابن حبیب قریشی بعد از فتح زرنک و بست از راه قندهار و غزنی وارد کابل شدند بالا حصار کابل دارای دو دروزه بزرگ بوده است .
بالا حصار این دژ که زمانی نماد از قدرت شمرده میشد، اکنون خرابه ای بیش نیست تنها در یکی از ساختمان های آن سر بازان اردوی ملی افغانستان مستقر هستنند و از آن به عنوان نظام قراول استفاده میکنند بالاحصار این قلعه جنگی ویران و به آتش کشیده شده است اما جنگ هنوز ادامه دارد.