کابل شهر بی توریست است. شاید پایتختی باشد که کمترین جهانگرد را به خود جذب می کند. تعداد اندکی برای جهانگردی به کابل می آیند. در شهر کابل اگر توریست ها سفر کنند، عموم بیشترین وقت شان را در مهمانخانه های شان سپری میکنند. با وجود تمام مشکلات امنیتی، توریست های خارجی که در کابل برای چند روز مقیم هستند، برای قدم زدن و خرید به « کوچه مرغ فروشی » می روند.
کوچه مرغ فروشی در شهر نو کابل، در چهارراهی طره باز خان، در ناحیه چهار قرار دارد. این کوچه را به خاطر کوچه مرغ فروشی می گویند که در گذشته ها مکانی برای خرید و فروش مرغ بوده است. اکنون این کوچه به نام های « کوچه مرغ ها» کوچه انتیک فروشی " یاد می شود.
در کوچه مرغ فروشی، عتیقه جات، صنایع دستی، چمدان های چرمی، قالین فروشی، تفنگ های بادی و سنگ های قیمتی به فروش می رسد. این کوچه یکی از مکان های تاریخی شهر کابل به حساب می اید. کوچه مرغ فروشی گذشته تاریخی اش را از دست داده است. اکنون در این کوچه ساختمان ها و مارکیت های مدرن ساخته شده است.
حکمت الله نجم یکی از تاجران سنگ های قیمتی است. او از مدت های زیادی در این شغل مصروف است. وی می گوید: " از چندین سال به این سو این کار را انجام می دهم، اکثر مشتریان ما را جهان گردان خارجی تشکیل می دهد. اما با خروج نیرو های خارچی از افغانستان بازار خرید و فروش سنگ های قیمتی کاهش پیدا کرده است".
در امتداد کوچه مرغ فروشی، کوچه گل فروشی موقعیت دارد. این دو کوچه نقریبآ از دهه چهل خورشیدی توجه توریست های خارجی را به خصوص اروپایی و آمریکایی را به خود جلب کرده است. این جهانگردان یادداشت های زیادی را در این کوچه ها نگاشته اند.
آمندا ستر، نویسنده فرانسوی است. او رمانی به نام Chicken street نوشته است. این رمان سرگذشت، دو یهودی را در که کوچه ی مرغ فروشی زندگی می کند، به تصویر کشیده است. سیمون، موچی آماتور بوت های چرمی است و الفرده یک نویسنده آزاد است. این رمان در سال 2005 میلادی در پاریس به نشر رسید و با استقبال خوانندگان زیاد رو به رو شد. آمنداستر چندین رمان و نمایشنامه نوشته است.
محمد یوسف زاد، تاجر چرم می باشد. وی در باره کوچه ی مرغ فروشی می گوید: " در سابق اینجا مرغ فروخته می شد. اکنون در این کوچه، صنایع دستی، عتیقه جات، قالین فروش می رسد". وی می افزود:" درست است که این کوچه یکی از مکان های شیک شهر کابل می باشد و جهانگردان از این کوچه بازدید می کند. اما در زمستان وقتی که باران می بارد؛ جدول و جویچه های این کوچه بند می شود و رفت و آمد برای مردم سخت می گردد. چون آب تمام سرک را می گیرد".
کابل مکان های تاریخی، دیدنی، باستانی زیادی را دارد و به طور نمونه می توان از بالا حصار، قصر دارالامان، شهر کهنه کابل، گذر چنداول، گذر خرابات، مسجد عیدگاه و ده ها مکان دیگر نامبرد. با وجود این ها کابل شهر بی توریست اما پایتختی است مملو از " تروریست".
د مرغ فروشی کوڅی یادونه