معرفی مختصر و تاریخچه: ریاست تنظیف یکی از واحد های قدمه دوم وغیر بودیجوی در ساختار تشکیلاتی شاروالیکابل به شمار می رود که از اوایل تاسیس و ایجاد شاروالی فعلی و بلدیه سابق، از لحاظ ساختاری یک رکن مهم و کلیدی را در راستای تامین نظافت شهر و مدیریت تنظیم زباله های جامد تشکیل داده است. ریاست تنظیف که واحد دوم شاروالیکابل به شمار میرود، در مقاطع زمانی مختلف تحت عنوان مدیریت عمله، آمریت تنظیف الی تحول سال (۱۳۵۷ه.ش) و بعدها تحت عنوان ریاست تنظیف و سرسبزی ایفای وظیفه نموده است. همچنان در(دهه۸۰ ه.ش) ریاست سرسبزی از چوکات ریاست تنظیف جدا گردیده و تاکنون این ریاست تحت عنوان ریاست تنظیف وظایف خویش را اجرا مینماید.
هدف: ریاست تنظیف شاروالیکابل به عنوان یگانه نهاد تامین کننده نظافت و عرضه کننده خدمات تنظیفی در شهر کابل ایجاد شده تا خدمات شایان و شایسته را با بهترین وجه برای شهروندان در کابل عرضه نمایند. ریاست تنظیف به منظور جوابگویی به حساسیتهای برخاسته از متن جامعه در خصوص امور نظافتی شهرکابل برنامهریزی می کند و پلانهای استراتیژیک خویش را در کوتاه مدت، میانمدت و درازمدت بطور دقیق و سنجیده شده تطبیق نموده و عمل می نماید تا شهر پاک و محیط سالم از نگاه تنظیفی داشته باشیم.
قابل ذکر است ریاست تنظیف شاروالی پلانهای خویش را مبنی بر ظرفیت ها و امکانات موجود تطبیق می نماید.
تشکیلات: آنچه در تعیین و تطبیق استراتیژی از اهمیت ویژه برخوردار و حایز اهمیت محوری می باشد ،همانا تشکیلات یک اداره است.ساختار تشکیلاتی فعلی ریاست تنظیف متناسب با انشکاف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و افزایش جمعیت قریب به شش میلیونی کابل و حجم تولید زباله ها محاسبه و سنجش نگردیده و در یک سطح محدود نگهداشته شده است. این ریاست در تشکیل فعلی خود دارای (122) نفر کارمند و (3625) پرسونل خدماتی می باشد.
چارت تشکیلاتی ریاست تنظیف
وظایف و مسوولیت ها: این ریاست با داشتن (410) وسایط مختلف نوع در حال حاضر مصروف فعالیت های روتین خویش در بخش تنظیف شهر می باشد و در جریان هرروز مقدار زیاد زباله های جامد تولیدی تاسیسات شهری به حجم بیش از (3500الی 4500) متر مکعب را مدیریت مینماید و خدمات ارزنده و شایان را برای شهروندان محترم شهر کابل ارایه می دارد.